Array
 

Fiatalok VASGYÁRI Klubja

A klub a problémás élethelyzetű fiatalok számára, droghasználattal vagy egyéb életvezetési problémával összefüggő ártalmak megelőzésére és csökkentésére nyújt rekreációs és készségfejlesztő programokat.

Bővebben...

SPORT programok

Rendszeres programunk az éjféli sport bajnokság, ahol a fiatalok pingpong, csocsó versenyeken mérhetik össze erejüket,

Bővebben...

CSALÁDI nap és játszóház

Halloween part, Karácsonyi Játszóház, Tavaszköszöntő Családi Nap, Gyermeknap,Szüreti Játszóház,Mikulás-nap Játszóház

Bővebben...

Eseménynaptár

<<  December 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Hol talál meg minket?

 

 

Fiatalok Vasgyári Klubja

 

Az Álláskereső Teaház (ÁT): 

az álláskereső és karriergondozó klubszerű összejöveteleken beszélhetik meg a munkát keresők csoportjai a munkalehetőségekkel kapcsolatos információkat, lehetőségeket. A módszer hosszú távon elősegíti az egyre rugalmasabb munkaerő-piacon megélő, tudatosan flexibilis munkavállalói hozzáállást.

Az összejöveteleket nyitott csoporttagság jellemez, sem területi, sem életkori, nemi, etnikai, foglalkoztatási státuszhoz nem kötődik a belépés, a részvétel lehetősége.

Az összejövetelt az oldott légkör, a „papírmentes környezet” biztosítása is megkülönbözteti, a célcsoport számára elérhető hasonló jellegű munkaerő-piaci támogató, fejlesztő szolgáltatásoktól.

A klubtagok az összejövetelek során a csoportvezetőtől konkrét információkat szerezhetnek az álláskeresés, a felnőttképzés, a munka világával kapcsolatban.

A szolgáltatás elérhető heti rendszerességgel szombatonként 10.00-től 13.00-ig.

 

Vasgyári Fiatalok Filmklubja

A Fiatalok Vasgyári Klubjában két filmklub üzemel, mint délutáni elfoglaltság. Az egyikben csütörtök délutánonként 16 éven aluliak számára, a másikon péntek délutánonként a 16. életévüket betöltöttek részére vetítünk filmeket.

A filmek kiválasztása így az életkor függvényében alakul. A kisebbeknek könnyedebb, szórakoztató darabokat mutatunk be, az idősebbeket pedig témájukat tekintve fajsúlyosabb alkotásokkal ismertetjük meg. Mindkét esetben gondot fordítunk a filmek témájára, ügyelve rá, hogy azok a kor- és szociális csoportot érintő általános, illetve speciális kérdéseket járják körül. A filmek feldolgozását, megértését a vetítések utáni beszélgetések segítik.

A filmek által bemutatott társadalmi, illetve személyes problémák megismerésén, megértésén, feldolgozásán túl - mely lehetőséget biztosít, hogy a résztvevők ezeken keresztül saját hétköznapi élményeikre, tapasztalataikra reflektáljanak - a vizuális kommunikáció iránti nyitottság kognitív és érzelmi szinten is fejleszti a fiatalokat, elősegíti az összetett gondolkodást, egyfajta érzékenyítő tréning szerepét is betölti. Végül, de nem utolsó sorban közösségi élményt biztosít. 


Közösségi Média

A program során a résztvevő fiatalok videó készítési, filmnyelvi, illetve médiaismereti tudást szereznek, de a foglalkozások alapvető célja nem technikai tudás átadása, nem filmesek képzése. A gyerekek a digitális történetmesélés és tudatos közösségi média használat útján lehetőséget kapnak saját problémáik, valamint tág és szűk értelemben vett környezetük eseményeinek feldolgozására. Az így készült portrék, riportok először az önreflexió, és - a munka alapvetően kooperatív jellegéből adódóan - a csoportkohézió céljait szolgálják, de a későbbiekben egy szélesebb közönséget is elérő fórummá nőheti ki magát a kezdeményezés.

A tematika összeállítása, illetve a foglalkozások felépítése során hazai és külföldi jó gyakorlatokat is figyelembe vettünk. (Salamon András Roma filmiskolája ill. az angliai My Street és a People's Voice Media szervezet programjait)

A program tervezett kezdése 2012. november 17.

A szolgáltatás elérhető lesz heti rendszerességgel szombatonként 10.00-től 13.00-ig.

Szociális csoportmunkák, készségfejlesztő foglalkozások

Tea-klub (addiktológiai csoport).

E foglalkozással szembeni elvárásunk, hogy a minőségi- versus mennyiségi teafogyasztás gyakorlatával olyan belső szabályozókat alakítsunk ki (rituálék, „minőségi” elvárások, környezethez hangolt pszichoaktív szerfogyasztás), amelyek erősítik a kontrollált szerfogyasztás képességét. A belső szabályzók kialakításának képessége a különböző pszichoaktív szerek fogyasztásának magas kockázattal kitett fiataloknál lehet ártalomcsökkentő hatású.

 

Zenei Klub